4000 крачки на ден са прекалено малко! Този коментар направи

...
4000 крачки на ден са прекалено малко! Този коментар направи
Коментари Харесай

Маратонецът Красимир Георгиев се възмути от изследване на СЗО: 4000 крачки са прекалено малко

4000 крачки дневно са прекомерно малко! Този коментар направи по bTV ултрамаратонецът Красимир Георгиев. Думите му са директен отговор на нови данни на Световната здравна организация, че 4000 крачки дневно са задоволителни да понижим риска от ранна гибел. По-рано рекомендацията беше за 10 000 крачки.

„ Аз бях срещу и 10 000 крачки, само че го одобрих, това са към 6 км. Ако работата ти е в офис и не се движиш доста, 6 км са добре, само че 4000 крачки са най-вече 2,5 км. Това не е придвижване. На нашето тяло му би трябвало доста повече. Светът дебелее и методът не е да се понижават крачките, с цел да станат хората по-активни. Трябва да ги накараме да излязат и да се движим повече. Ходенето е интензивно, само че не и задоволително, с цел да те натовари. Над 30% са към този момент със седящи специалности в България. 4000 крачки няма да им се отразят изключително “, разяснява Георгиев.

„ Ако седиш 8-10 часа на бюрото, ходенето не стига. Правете през час по няколко клека, няколко лицеви, няколко навеждания. В актуалния свят към този момент не използваме придвижвания като преди, към този момент даже не се навеждаме за неща ", уточни ултрамаратонецът.

" Ако ставаме на всеки час и вършим по 10 клека, това би било доста добре. Седейки на стола, може да ставаме на един крайник. Можем да се опираме на бюрото, на стената, с цел да вършим лицеви опори. 4000 крачки на ден не са задоволителни. Хора, бъдете дейни, правете по 10 000 - 15 000 -20 000 крачки “, прикани още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР