400 работници ще бъдат наети в новата производствена база за

...
400 работници ще бъдат наети в новата производствена база за
Коментари Харесай

Отварят 400 работни места в новия завод за части на Mercedes до Пловдив

400 служащи ще бъдат наети в новата индустриална база за произвеждане на задни фарове за модели на Mercedes в Пловдив. Първата копка на фабриката беше направена през днешния ден, а инвестицията в нея възлиза на 40,6 милиона евро.

Вложението ще бъде употребявано за построяването на три завода в зона " Куклен " към Тракия икономическа зона (ТИЗ) на компанията Odelo, която е част от турската Bayraktarlar Group. У нас компанията ще оперира посредством дъщерното си сдружение " одело Фабра България ".

" През 2023 година чакаме тук да работят почти 400 чиновници. С тази инвестиция ние ще експортираме артикули в размер на 40 милиона евро годишно за международните производители на коли в Германия ", разяснява по време на церемонията по първа копка президентът на Odelo Fibra Lightening Group Ахмет Байрактар.

По неговите думи следва да бъде отворен и офис за научноизследователска и развойна активност в София, като там ще бъдат отворени 40 работни места.

 €40 милиона инвестиция: Правят цех за елементи на Mercedes до Пловдив
€40 милиона инвестиция: Правят цех за елементи на Mercedes до Пловдив

Базата би трябвало да проработи до края на 2020 година

" Общата повърхност на имота е 92 000 квадратни метра, като първият цех ще е върху 23 000 квадратни метра. По предварителни планове серийното произвеждане в него ще стартира през декември 2020 година ", оповестиха от ТИЗ по-рано тази седмица.

До края на 2024 година би трябвало да бъдат подготвени още вторият цех, както и индустриална база за електроника плюс парк за поддоставчици.

" За мен е чест да участвам на първа копка на високотехнологичен цех за светлини на марката Mercedes ", съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на събитието, на което на компанията беше връчен документ за инвестиция клас А.

" Новият цех е сериозен актив за страната ни, който ще разсъни интереса на повече задгранични вложители ", добавя министър Караниколов.

Новосъздадената " одело Фарба България " е част от Bayraktarlar Group, в чиято конструкция влизат компании в региона на произвеждане на осветяване - автомобилно и общо, автомобилно посланичество и лизинг, обезпечаване, строителство и туризъм.

Турският холдинг придобива Odelo през 2011 година. Самата компания е основана още през 1935 година в Германия, като от този момент е профилирана в производството на светлини за коли. Сред главните й клиенти с изключение на Mercrdes Audi, Bentley, Porsche, Volvo, McLaren и други.

Компанията има фабрики в Турция, Китай, Германия и Словения. За последните 7 години вложенията й в произвеждане възлизат на 214 милиона евро. За нея все още работят повече от 3500 души.

" одело Фарба България " е 182-та компания в Тракия икономическа зона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР