400 деца с различни заболявания, нуждаещи се от скъпоструваща медикаментозна

...
400 деца с различни заболявания, нуждаещи се от скъпоструваща медикаментозна
Коментари Харесай

400 деца са подпомогнати в 19-ото издание на Българската Коледа

400 деца с разнообразни болести, нуждаещи се от скъпоструваща медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства, са подкрепени от началото на актуалното издание на президентската самодейност " Българската Коледа ". За лекуването им са дарени близо 640 000 лв. .

Само през сегашния месец помощ са получили 61 деца. Набирането на дарения за акцията " Българската Коледа " и приемът на заявки за подкрепяне на деца не престават целогодишно, оповестиха от президентството.

Деветнадесетото издание на " Българската Коледа " е фокусирано върху незабавната помощ и интензивно лекуване на деца и разполага с бюджет от 3 070 000 лева В ход е социална поръчка за закупуване на здравна инсталация за потребностите на лечебни заведения в цялата страна, която да способства за дейно лекуване на дребните пациенти. Постъпили са предложения за 28 разнообразни медицински апарати. След завършване на процедурата се чака да бъдат закупени високотехнологични апарати за прецизна диагностика и лекуване за над 20 лечебни заведения - академични и многопрофилни лечебни заведения в цялата страна.

Текущото издание на благотворителната самодейност се организира от 1 декември 2021 година до края на ноември 2022 година под наслов " Дари вяра на дете в неволя ".

Повече информация за благотворителната самодейност, реда за кандидатстване, както и методите, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на уеб страницата

Целите на 19-ото издание на " Българската Коледа " могат да бъдат забелязани на.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР