40% от Брутния вътрешен продукт на България се формира от

...
40% от Брутния вътрешен продукт на България се формира от
Коментари Харесай

София формира 40% от БВП на страната

40% от Брутния вътрешен артикул на България се образува от столицата, съобщи зам.-кметът на София с направление " Финанси и стопанска активност " Дончо Барбалов. " София има забележителен дял в Брутният вътрешен продукт на страната, 40% от него се образува в София. В града се генерира 2-2,5 пъти по-висок Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Ролята на София като стопански мотор на страната е извънредно огромна ", разгласи той по време на семинар на тематика " Проект за бюджет на Столична община за 2018 година ".

" Последните месеци и години се вижда извънредно ниска безработица, на процедура под 3%, което е минимумът, който една стопанска система би могла да има ", уточни той и добави, че в София има и доста висок растеж на заплатите, по отношение на междинния за страната. " Трудовата мощ в града е най-големият актив, с който разполагаме. Това е едно от най-големите ни преимущества по отношение на всичко други региони на страната ", разяснява Дончо Барбалов. " В момента София е с най-високия рейтинг, който може да има, което е извънредно добра вест и удостоверение на нашата постоянна финансова политика от последните години ", посочи зам.-кметът, представен от Фокус.

" През последните години се следи и все по-близка връзка сред бизнеса и образованието, с цел да могат университетите да приготвят фрагменти, от които стопанската система има потребност ", сподели още той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР