40 мигранти, намиращи се на борда на спасителния кораб на

...
40 мигранти, намиращи се на борда на спасителния кораб на
Коментари Харесай

Малта пусна 40 мигранти да слязат на брега

40 мигранти, намиращи се на борда на избавителния транспортен съд на немската неправителствена организация „ Морско око “, получиха позволение да слязат на брега в Малта, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС. Средиземноморската страна е провела разпределението на хората, търсещи леговище, в няколко други европейски страни.
Мигрантите ще слязат на брега в малтийската столица Валета, а корабът ще остане в интернационалните води. Правителството на Малта към момента не е оповестило кои страни са се съгласили да одобряват мигрантите. Португалия обаче разгласи, че може да одобри петима души, като Франция, Германия и Люксембург също показаха предпочитание да оказват помощ.
Споразумението беше оповестено откакто на мигрантите, избавени от кораба „ Алан Курди “ в сряда край крайбрежието на Либия, беше отхвърлен достъп до пристанищата в Италия. Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини изрично отхвърля достъпът на незаконни имигранти на италианска територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР