40-годишната съпруга на принц Уилям Кейт Мидълтън, която отскоро носи титлата

...
40-годишната съпруга на принц Уилям Кейт Мидълтън, която отскоро носи титлата
Коментари Харесай

Кейт Мидълтън добави към траурния си тоалет нещо специално СНИМКИ

40-годишната брачна половинка на принц Уилям Кейт Мидълтън, която неотдавна носи титлата принцеса на Уелс, за следващ път сподели трогателната си връзка с кралица Елизабет II, която умря на 8 септември. На церемонията по приемането на ковчега на Нейно Величество в Бъкингамския замък херцогинята на Кеймбридж и Корнуол дойде в траурно облекло, към което постави тринишкова перлена огърлица.

Катрин дойде в Лондон със брачна половинка си принц Уилям. Според специалисти изборът на семпли и елегантни бижута подсказва, че това е обръщение към починалата кралица, която постоянно е носила перли. Кейт също носеше перлени обеци.



Според Арсений Будревич, създател на ателието за изящни бижута Budrevich, кралицата доста обичала перлите, тъй като те „ съставляват аристократичните добродетели на благотворителност, искра и благотворителност “, а също по този начин „ символизират непорочност и непорочие “.

„ Перлата се асоциира с класа, грациозност и изисканост още от династията на Птолемеите в античен Египет, където кралското семейство носеше перли, с цел да покаже статуса си. След това тази традицията беше предадена през Свещената Римска империя на френските монарси, които я придвижиха в мода през Средновековието, откъдето след това се популяризира в цяла Европа. Тогава стилът е подхванат от Британската империя ", изясни той.

Освен това кралското семейство има традиция да носи перли в символ на печал.

Ковчегът с тялото на монарха дойде в Лондон след раздялата с Елизабет II в Балморал и Единбург. Той е откаран със аероплан в RAF Northolt, а оттова е докаран в двореца. Членове на кралското семейство излязоха да поздравят катафалката, в това число кралят, кралицата консорт, принцовете Уилям и Хари и техните съпруги Кейт Мидълтън и Меган Маркъл.

Опечалените приветстваха и ръкопляскаха под дъжда, до момента в който колата, пренасяща ковчега на кралицата, се движеше надолу по Хълма на конституцията и към мемориала на кралица Виктория, намалявайки скоростта. След това отиде до портите на двореца.

При идването на катафалката пред основния вход на двореца кралската армия образува почетен часовой.



От 14 септември ковчегът стои в Уестминстърския замък. В понеделник, 19 септември, ще има държавно заравяне в Уестминстърското абатство и заравяне в параклиса Сейнт Джордж, Уиндзор.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР