40-годишната Мирослава Стоянова от Долна Оряховица е починала от обилна

...
40-годишната Мирослава Стоянова от Долна Оряховица е починала от обилна
Коментари Харесай

Нахапаната от кучета жена е починала от обилна кръвозагуба

40-годишната Мирослава Стоянова от Долна Оряховица е умряла от изобилна кръвозагуба, породена след многочислените ухапвания и контузии, породени от кучета, сочат данните от съдебно-медицинската експертиза, макар че следствието е на доста ранен стадий. Това заяви наблюдаващият областен прокурор във Велико Търново Даниела Харитонова, съобщи кореспондентът на БГНЕС от старопрестолния град.

На мъжа, който се е грижил за петте кучета, е повдигнато обвиняване по член 325 В от Наказателен кодекс за това, че е позволил животните да съставляват заплаха и да заплашват живота на хората. Мъжът е бил оторизиран устно от притежателя на кучетата, който е в чужбина, да се грижи за петте животни. Той е арестуван за 72 часа, а прокуратурата ще му изиска непрекъсната мярка за неотклонение, като делото в съда е планувано за на следващия ден. Прокуратурата е открила и къде в чужбина се намира същинският притежател на кучетата, той също ще бъде свикан да дава показания. Всичките пет кучета са евтаназирани за задачите на ветеринарно-медицинската експертиза.
Прокуратурата ще направи административна инспекция и на локалните управляващи и на структурите на Министерство на земеделието – дали са упражнявали надзор – имало ли е сигнали против този притежател на кучета и взимани ли са ограничения.

" Днес стана ясно че гибелта на дамата е в следствие от остра, изобилна кръвозагуба, която е настъпила в резултат на многочислени контузии, породени от животни. Това събитие наложи смяна на първичната тенденция на следствието – от съзнателно ликвидиране към преквалифициране на действието, който текст планува наказване за всяко лице под чиито грижи се намира гръбначно животно, което животно аргументи телесна щета и вследствие на нея последва гибел на друго лице.
Предвиденото наказване е до 5 години отнемане от независимост и санкция до 10 хиляди лв.. Задържан е за 72 часа, внесох искане за постановяване на мярка „ задържане под стража “ в Районен съд Горна Оряховица. Животните са евтаназирани, защото за потребностите на обвиняването беше належащо да откри дали в стомасите им има биологичен материал съответстващо от умрялата. В момента имаме открити данни за нападната свидетелка, която е декларирала че в предишен интервал от време е била гонена и хапана! ", уточни наблюдаващият прокурор в Окръжна прокуратура Даниела Харитонова.

Кучетата не са безстопанствени, надлежно отговорност има към този, който е притежател или поставя грижи! Законът разпорежда отговорност на притежател или полагащ грижи!, добави и представителят на Окръжна прокуратура Илиян Благоев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР