40 двойки ще получат финансиране от община Варна за ин

...
40 двойки ще получат финансиране от община Варна за ин
Коментари Харесай

40 двойки получават финансиране за ин витро процедури във Варна

 40 двойки ще получат финансиране от община Варна за ин витро процедури. Това заяви ръководителят на комисията по опазване на здравето в Общинския съвет проф. Анелия Клисарова, която организира първото по време на изключителното състояние виртуално съвещание на комисията, оповестява Радио Варна.

" Подадени бяха 48 молби за финансиране на ин витро процедури, само че осем двойки не отговаряха на формалните условия. Надяваме се, Дай Боже, на 40 бебенца. Да, ковид има, би трябвало да се пазим, само че би трябвало да се грижим и за всички останали пациенти ", акцентира проф. Клисарова.

Друго решение, което беше взето през днешния ден, е за разпределяне на здравни помощи на жители.

Председателят на Варненския Общински съвет Тодор Балабанов сподели, че се работи по техническата обезпеченост на провеждането на виртуално съвещание на Общинския съвет. Сесията евентуално ще бъде идната седмица.

" Едно от неотложните решения е обезпечаването на здравните, обществени помощи и тези за ин витро процедури, както и приемането на пакет от ограничения за излизане от обстановката. Разбира се - стеснен на този стадий, защото не сме наясно с крайните последствия и интервала, в който ще продължи рецесията ", добави Балабанов.

По думите му, множеството общински сдружения във Варна търпят съществени загуби. Над 4 пъти са паднали дневните доходи в " Градски превоз ". Балабанов бе безапелационен, че в такава обстановка чиновниците на сдружението няма да останат без заплати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР