40 дванадесетокласници от НЕГ Гьоте“ гостуваха на Съдебната палата, за

...
40 дванадесетокласници от НЕГ Гьоте“ гостуваха на Съдебната палата, за
Коментари Харесай

ВСС похвали Окръжен и Районен съд – Бургас и Окръжна и Районна прокуратура

40 дванадесетокласници от НЕГ " Гьоте “ гостуваха на Съдебната палата, с цел да участват на каузи на Районен съд – Бургас през днешния ден. Посещението на младежи на открити правосъдни съвещания е част от просветителната разпоредителност на Окръжен и Районен съд – Бургас и Окръжна и Районна прокуратура – Бургас. Идеята и на учителя по предмета " Свят и персона “, Красимира Николова, е часовете да минават на практика, учениците да получават правна просвета и познания. Гостите следиха с интерес дело за ръководство на моторно – транспортно средство след приложимост на алкохол; дело за опозиция против орган на властта и дело за трафик на бежанци. Те участваха на чуването на експерт и очевидец по едно от делата. Запознаха се с правилата на използване на Диференцираната процедура по Гл. 27, съгласно българския Наказателен кодекс. След приключването на съвещанията последва полемика със съдията – докладчик Анатоли Бобоков, в която учениците задаваха въпроси по следените правосъдни процеси.

Окръжен и Районен съд – Бургас и Окръжна и Районна прокуратура – Бургас получиха хвалба за иновативността и осъществените положителни практики по Образователната стратегия на Висш съдебен съвет " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. Четирите правосъдни институции работиха взаимно за следващ път през образователната 2017/2018 година, като показаха активността си на Третата годишна среща с представители на органите на правосъдната власт – участници в програмата, която се организира в София. На срещата участваха членове на Висшия правосъден съвет и представители на Министерство на образованието.

Лекторите – съдии, прокурори и следователи са изнесли 60 просветителни уроци пред възпитаници от 5 бургаски гимназии, едно главно и едно приблизително учебни заведения в Бургас, както и студенти от двата бургаски университета, през миналата образователна година. В рамките на програмата са включени 11 правосъдни тематики, които не престават да бъдат представяни пред възпитаници и студенти и през актуалната образователна година.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР