4 млн. лв. обезщетение за Евролаб заради претърпени вреди по

...
4 млн. лв. обезщетение за Евролаб заради претърпени вреди по
Коментари Харесай

Евролаб взема милиони обезщетение за Капитан Андреево

4 млн. лева обезщетение за " Евролаб " поради претърпени вреди по случая Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево е присъдил Административен съд-София (АССГ). Решението може да бъде обжалвано.

Точната сума на присъденото обезщетение по дело № 1782 / 2023 е 4 148 922,66 лева 3 467 600 лева са главница – поради противозаконни дейности на БАБХ. Незаконните дейности се заключват в това, че БАБХ са спрели чиновници на " Евролаб " да правят товаро-разтоварителна активност и да прави всъщност фитосанитатен надзор като лицензиран оператор. Отделно, на „ Евролаб “ се присъждат и 201 783,02 лева рента плюс рента върху посочената от съвсем 3,5 млн. лева главница до окончателното заплащане на сумата.



В решението на АССГ е напомнено, че има определение на Върховен административен съд (Върховния административен съд), че БАБХ нелегално е лишил " Евролаб " от право да прави фитосанитарен надзор за интервала 23 май, 2022 година – 19 юли, 2022 година. От " Евролаб " се обръщат отново към съда, тъй като и след този интервал БАБХ не им е разрешила да правят активност - товаро-разтоварителна активност на камионите на клиентите, с които има подписани контракти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР