4 млн. автомобила се движат по пътищата у нас По

...
4 млн. автомобила се движат по пътищата у нас По
Коментари Харесай

Глобите за превъртане на километраж вече са от 2 000 до 7 000 лев

4 млн. автомобила се движат по пътищата у нас
По пътищата у нас се движат близо 4 милиона коли. Само за година транспортните средства в страната са се нараснали с близо 300 хиляди.

От тях чисто новите са над 43 хиляди, тези до 5 години са близо 13 хиляди, а старите коли, бусове и камиони са близо 230 хиляди.

 

По данни на Министерство на вътрешните работи у нас са регистрирани общо 3,6 милиона транспортни средства, като най-вече са старите. Близо 1,3 милиона транспортни средства са на повече от 20 години.

А санкциите за приплъзване на километраж към този момент са от 2 000 до 7 000 лв.. 

Според вносители на коли казусът с превъртането на километражите започвал още от чужбина. То става безусловно за минути. Оказва се, че всеки може да снабди със програмен продукт за приплъзване.

Един от методите да се откри превъртян километраж е посредством инспекция в лицензиран шоурум на марката на автомобила. Там се наблюдава сервизната история на колата, само че това не всеки път може да даде отговор на въпроса за километража. 

Ако колата ви е импортирана от Германия или Италия, от Съюза на българските автомобилисти дават скъп съвет. Обикновено на година в тези държави се изминават сред 35 и 50 хиляди километра. Ако колата е на 10 години, умножавате по тези цифри и ще разберете действителния километраж.  

Според специалисти най-лесно се манипулират километражите на немски и японски коли. Затова страната възнамерява да въведе специален програмен продукт в пунктовете за техническото положение на колите. Предстои той да проработи още при започване на идната година.

 

 

 

Рекордни студове сковават Съединените щати. Температурите са нетипично ниски в голям регион от Тенеси до Мейн.На места термометрите демонстрираха минус 45 градуса. А учени пресметнаха, че в някои американски градове е било по-студено, в сравнение с Марс.

Заледен път провокира верижна злополука на над 40 автомобила и затвори автомагистрала в Мичиган.

Синоптиците чакат на Нова година да бъдат регистрирани десетки върхове за най-студен празничен ден. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР