4 милиона лева са необходими за цялостно укрепване на свлачището

...
4 милиона лева са необходими за цялостно укрепване на свлачището
Коментари Харесай

4 милиона лева за укрепване на пътя към Рилския манастир

4 милиона лв. са нужни за изцяло подсилване на свлачището по пътя за Рилския манастир. Предстои да бъде направен механически план за трайното подсилване на правата, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура ". В рисковия сектор не престават аварийно-възстановителни действия за превъзмогване на падащи камъни. Движението в региона се реализира в една лента.

Рилски Манастир, Рила

Опасното свлачище в сектор от 50 метра, което се засилва преди няколко месеца, е овладяно. Според специалисти, там са оставени тези скални маси, които задържат по-нататъшно сриване. Туристи и постоянно пътуващи по пътя за Рилския манастир споделят, че не се работи за цялостното обезопасяване на пътната конюнктура.

Участъкът е сигнализиран с нужните пътни знаци и има ограничаване на скоростта до 20 километра в час. Шофьори споделиха още, че липсва светофарна уредба в делничните дни, слага се единствено за празнични, когато трафикът към манастира е засилен.
Епископ Евлогий, свещеник на Рилския манастир: Много периоди се определяха, нито един не е спазен. Петнадесет месеца не се правят укрепителни действия, камо ли възстановителни.
От Агенция „ Пътна инфраструктура " оповестиха, че откакто бъде утвърден, техническият план ще стартира трайното подсилване на свлачището.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР