4 милиарда за пътни ремонти ще бъдат разпределени в следващите

...
4 милиарда за пътни ремонти ще бъдат разпределени в следващите
Коментари Харесай

В България бизнес не може да се прави: Държавата разпределя нова порция от стотици милиони към Велико Желев и компания

4 милиарда за пътни поправки ще бъдат разпределени в идващите 4 години.

Милиони от тях ще отидат към Велико Желев и компания

Велико Желев бе задържан за битов скандал и съмнения за слагане на прекомерно тъничък асфалт.

После съобщи, че изнася бизнеса си в чужбина, тъй като тук не можело да се прави.

" В България бизнес не може да се прави. Колкото по-рано избягаш, толкоз по-добре. Аз по тази причина отворих офиси в Дубай, в Саудитска Арабия, в Македония и Румъния ", съобщи той.

Строителният бизнесмен Велико Желев бе задържан за битов скандал и съмнения за слагане на прекомерно тънък асфалт.

Това обаче не попречи на страната да му разпореди контракти за стотици милиони левове за идващите 4 години.

Той остава един от крупните играчи в бизнеса. Преди месеци твърдеше, че ще се ориентира към чужбина. Класирането на строителите демонстрира цялостно покриване в критериите на “статуквото ” и на служебната власт, написа.

Това излиза наяве от оповестените от АПИ решения по оповестените публични поръчки за пътно поддържане за идващите четири години. Те са на рекордна стойност – 3,6 милиарда лева Новите контракти следва да заменят старите скандални и наддоговорени договори от времето на ГЕРБ, които бяха прекъснати.

От класирането за два от регионите на – Североизточен и Северен централен, излиза наяве, че Желев въобще не губи позиции

Той е обвързван директно с три компании – „ Хидрострой “, „ Пътстрой ВДХ “ и „ Пътни градежи – Велико Търново “.

„ Хидрострой “ взе участие в консорциума, който печели пътното поддържане на Варна (както бе и досега).

„ Пътстрой ВДХ “ е в консорциума, който печели Шумен. „ Пътни градежи – Велико Търново “ взима Велико Търново (фирмата обслужваше региона и досега), както и Габрово.

Медийни изявления свързват Велико Желев с още три строителни компании около съществуващи следи в Търговския указател – общи адреси, юристи и други, въпреки че Желев изрично отхвърля – компаниите „ Битумина Гмбх “, „ АБ “ и „ Инфра специалист “. „ Инфра специалист “ взе участие в консорциума, който в този момент получава Добрич, както и в обединяването, което взима Шумен (както бе и до момента). „ Битумина Гмбх “ влиза в консорциума, който ще поддържа Разград (както бе и досега).

Извън тези позиции Русе се печели от компания „ Пътинженеринг “, която поддържаше региона и до момента, в Търговище и Силистра договорите също ще отидат в досегашните реализатори – “Пътинженерингстрой-Т “ и „ Пътперфект-Т “.

Очакват се класиранията и за поръчките за пътно поддържане на останалите региони. Прогнозната стойност на позициите от двата региона, за които досега има класиране – Североизточен и Северен централен, възлизат надлежно на 379 млн. лева и на 523 млн. лева без Данък добавена стойност. Сумите са разрушени по обособени позиции.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР