4-годишно дете от Асеновград е с контузна рана на главата

...
4-годишно дете от Асеновград е с контузна рана на главата
Коментари Харесай

Момиченце е с 10 шева на главата, след като катерушка падна отгоре му

4-годишно дете от Асеновград е с контузна рана на главата поради удар от железна катерушка, която се стоварила от горната страна му. Инцидентът се е случил до момента в който възпитаниците на ДГ " Бако Динчо " са били изведени на открито в двора на образователното заведение. Децата си играели, когато внезапно катерушката се наклонила и паднала върху главата на 4-годишното момиченце. То е потърпевшо тежко, като се наложило раната, която е в региона на веждата и е около 2 сантиметра дълбока, да бъде обработена с цялостна анестезия. Веднага след случая дребната асеновградчанка е била откарана в пловдивската УМБАЛ „ Свети Георги “. Вследствие на пострадването, детето има 10 шева на главата си и посещава болница всеки ден, с цел да се сменя превръзката.
Момиченцето към момента е в потрес и отхвърля да посещава детска градина, споделят родителите. Те изясняват, че това не е всичко - поради претърпяното, детето се буди нощем, крещейки: " Тате, хвани ме пада “. Други родители, чиито малчугани също посещават образователното заведение, споделят, че неколкократно са алармирали управлението на градината с молба рисковото оборудване да бъде отстранено. Те описват, че катерушката е остаряла и рискова. Вместо да бъде отстранена от територията на детската градина обаче, тя била оставена в задния двор, който децата не употребявали. В този ден оборудването било преместено там, където децата излизат, с цел да се забавляват на открито.
Причината кътовете за игра в градината да не са актуализирани била неналичието на пари. Още на идващия ден, след случая, рисковите уреди били отстранени. Въпреки това, родители са подали сигнал за случилото се до Районната прокуратура-Асеновград  и до общината. В писмото си те слагат искане отговорните да бъдат осъдени, а катерушките - укрепени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР