4 -5 вида се разработват от 3 китайски компании. Четири

...
4 -5 вида се разработват от 3 китайски компании. Четири
Коментари Харесай

В Китай вече има над 1 милион ваксинирани срещу COVID-19

4 -5 типа се създават от 3 китайски компании. Четири от тях са в финален етап на клинични тествания. Над 1 милион души в Китай към този момент са имунизирани. Защото:  Китай споделя, че имунизацията е в финален етап на тествания, само че е подобаваща за приложимост при незабавна потребност. Тя е главно за държавни чиновници - митничари, чиновници в публичния превоз, държавни чиновници пътуващи в чужбина. Медиците на първа линия. Може и елементарни жители да се имунизират, който пожелае, несъмнено. Това сподели пред btv Цън Цон ръководител на съвета за стопански и дипломатически връзки с Китай.
Ситуацията с ковид е спокойна. Не се следи втора вълна в страната. По публична статистика има десетки случаи в цялата страна. Но Китай възприема всеки новозаразен много съществено – да вземем за пример в 9-милионен град, поради 12 нови случая, тестваха за 5 дни цялото население. Оказа се,ч е няма други новозаразени – с изключение на тези 12 души, само че даже и да има 1-2мав Китай се тества незабавно – дали целия квартал или половината град, дали целия град или цялата провинция. Дисциплината и сериозното отношение към този проблем е това което оказва помощ освен на Китай, само че и на всички страни да овладеят безконтролното разпространяване на епидемията. Защото международните експерти са съгласни за едно – ранното идентифициране на човек с ковид, оказва помощ за по-добър надзор върху болестта. Второто е дисциплинитата – не е единствено поради режима в страната, акцентира той.
 Коронавирусът по света: Съединени американски щати отново си усъвършенстваха черните дневни върхове, данните за Китай отново са странни Коронавирусът по света: Съединени американски щати отново си усъвършенстваха черните дневни върхове, данните за Китай отново са странни
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 65 169 904 и 65 536 040 съгласно американ...
Ако следим една Япония, Южна Корея и Тайван – виждаме, че в тези демократични страни, тъй като има дисциплинираност и доверие в ръководещите, също болестта е под надзор. Тайван чества скоро 200 дни без нов случай на COVID-19, а там са над 20 млн. души население, т.е. отново са доста, даде образец Цън Цон.
Наблюдавам азиатски експерти, които с удивление и подигравка разясняват западните страни – по какъв начин може едно носене на маска да е толкоз огромен проблем . За тях това е доста необичайно, първо, поради мръсния въздух в тези страни – хората са привикнали да носят маски. Второ, това не е огромен проблем, т.е. в западните страни може би поради демократичното мислене и доста обществени и политически фактори, хората нямат доверие в ръководещите и в случай че се каже носете маска – те вършат противоположното. Докато в азиатските страни с сполучлив надзор върху болестта – всеки носи маска и преди коронавирус. И за дребното, които не носеха маски, в този момент са склонни да се подчинят на рекомендациите, сподели още той.
Китай има спад в стопанската система още от комерсиалната война и наказания от страна на Съединени американски щати, и коронавирус оказа отрицателно въздействие. В момента ограниченията са финансово подкрепяне – дали посредством заем или дотации – на огромни държавни компании, с цел да могат да запазят чиновниците си. Не знам дали има финансови помощи към частни компании , които са изложени от риск за банкрут. Китай в този момент ограничи съществено и границите си – за влизащи – това ще удари и туризма в страната, изясни Цон.
Но това са естествени събития в историята на една страна – би трябвало да сме търпеливи, с цел да мине този интервал. Нито ще е първият вирус, нито последният, просто, все си мисля, че хората, в това число и в България, би трябвало да си извлечем поучения. Така азиатските страни са се поучили от вирусът ТОРС преди 15 -16 година Сега към този момент ръководещите знаят по какъв начин да работят, хората са по-спокойни и виновни, приключи метафизичен той.
 Учени: Коронавирус е имало в пробите на отпадъчни води месеци преди първото публично огнище в Китай Учени: Коронавирус е имало в пробите на отпадъчни води месеци преди първото публично огнище в Китай
Почти година след появяването на новия ковид Sars-CoV-2, научната общественост продължава да прави завладяващи открития за произхода на па...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР