392-ма военнослужещи от Българската армия повишиха професионалната си квалификация в

...
392-ма военнослужещи от Българската армия повишиха професионалната си квалификация в
Коментари Харесай

392-ма военни повишиха квалификацията си в Центъра за подготовка на сержанти и войници

392-ма военнослужещи от Българската войска покачиха професионалната си подготовка в Центъра за подготовка на сержанти и бойци в гр. Сливен

Общо 392-ма военнослужещи от Българската войска през тази година покачиха квалификацията си в Центъра за подготовка на сержанти и бойци в гр. Сливен, оповестиха от Министерство на защитата.

Днес в региона на Огневи комплекс „ Батмиш ” 27 военнослужещи от последния за 2017 година модул „ Специална военна подготовка за придобиване на военно-отчетна компетентност и подготовка ” организираха образователни стрелби.

Военнослужещите са от военните формирования на Сухопътните войски в гарнизони Сливен, Благоевград, Карлово, Хасково, Стара Загора и Плевен. Те покачват квалификацията си за заемане на длъжностите „ пълководец на механизирано поделение “ и „ пълководец на танков екипаж “.

Стрелбите се организираха с танк Т-72, БМП-1, МТ-ЛБ и БРДМ-2. Техен началник беше командирът на ротата за подготовка на сержанти и бойци капитан Ради Радев.

Предстоят изпити по тактико-специална подготовка, след които на 8 декември 2017 година военнослужещите ще получат удостоверения за сполучливо довеждане докрай на образованието в Центъра за подготовка на сержанти и бойци в гр. Сливен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР