'Водната криза в Перник приключва до дни"., заяви управителят на

...
'Водната криза в Перник приключва до дни"., заяви управителят на
Коментари Харесай

Водната криза в Перник приключва до дни

'Водната рецесия в Перник завършва до дни "., съобщи шефът на ВиК сдружението Борислав Иванов. В язовир "Студена " се е събрала задоволително вода и режимът в Перник може да бъде анулиран. На този декор обаче се задълбочава рецесията с водата в Радомир.
Близо 8 месеца елементи от Радомир към момента са на воден режим. Хората от квартал „ Гърляница” имат вода по 7 часа в денонощието. Близо 50 % от водата се губи още преди да стигне до домовете на хората.
Причината - компрометирания довеждащ тръбопровод от станция „ Опалово”. Има направен план за промяна на тръбата, последната дума обаче е на районното министерство.
„ От министерствата дават отговор, да си изготвим план, откакто се направи холдинга ще бъдем финансирани. Проекта е подготвен, какъв брой ще коства 8 милиона”, разяснява кметът на града Пламен Алексиев.
„ Поне три месеца трябват да се избере компания реализатор, най-малко 6 месеца за самото създаване. Това е дълъг интервал в който хората не могат да останат без вода”, разяснява Борислав Иванов, шеф на ВиК-Перник.
Задълбочаващата се водна рецесия покачва напрежението измежду жителите на града. А кметът отговори: „ Ако това ги удовлетворява ще поема виновността, само че няма по какъв начин аз да съм като Господ да пущам и да спирам вода”.
Алтернативен източник на вода в града няма, откакто станция „ Крапец” беше затворена в края на предходната година. Според локалната администрация, с отпадането на режима в Перник, станцията би трябвало да проработи, с цел да не остане градът на изсъхнало през летните месеци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР