39 са новите случаи на COVID-19. От тях са настанени

...
39 са новите случаи на COVID-19. От тях са настанени
Коментари Харесай

Щабът: 39 нови случая на COVID-19 у нас, 4-ма починали

39 са новите случаи на COVID-19. От тях са настанени в болница 15. Така инфектираните у нас стават общо 2331. Увеличението от през вчерашния ден е с 1,7%. Активните случаи са 1484.
14 са новозарзените в София, в Пазарджик - 10, Ямбол - 5, Видин - 3, Благоевград -2, Разград - 2, Велико Търново, Кюстендил и Ловеч - по 1. Това стана ясно от постоянния брифинг на Националния действен щаб.

В София 4-годишно дете е измежду инфектираните, 17-годишен юноша в Разград също.

2 нови случая има и измежду медицинския личен състав - доктор и здравна сестра в София. 248 са инфектираните медици.

43-ма още са излекувани.

Трети ден оздравелите от COVID-19 са повече от заболелите, уточни ръководителят на щаба ген. Мутафчийски.

4-ма мъже са умряли за последното денонощие. 120 са жертвите общо на епидемията.

Елена Николова от София, която е на месечна обществена помощ, е дарила 25 лв. за личния състав на ВМА и е написала дълго благодарствено писмо. Тя е дългогодишна наша пациентка. Това са неща, които би трябвало да се описват. Този случай доста ме впечатли, показа ген. Мутафчийски.

" Нищо по-особено не се случи в България от това, което се случва в света. Само че при нас се случи доста по-навременно и овладяно. Мерките изиграха своята роля, не би трябвало да се не помни да се благодари и на цялото българско население за осъзнатостта и за това, че нашите сътрудници не се уплашиха.

България е една от страните в Европа, която откри свои запаси да сътвори защитни дрехи и да не е подвластна ", разяснява още шефът на щаба.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР