''За нас няма проблем с датата на изборите. Всяка дата

...
''За нас няма проблем с датата на изборите. Всяка дата
Коментари Харесай

Свиленски: БСП има една-единствена цел - да промени България

''За нас няма проблем с датата на изборите. Всяка дата след 28 март е допустима и ние я одобряваме. Хубавото на по-ранната дата е, че доста по-рано България ще се освободи от това управление''. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Той бе посетител в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия

''Президентът извършва своите конституционни отговорности - насрочва изборите, а работа на изпълнителната власт е да провежда изборите. Работа на политическите партии е да завоюват изборите и да заслужат националната обич. Мисля, че всички партии одобряват датата. Трябва да забележим обаче оттук насетне какво се случва. Трябва да дадем опция на всички български жители на 4 април свободно да отидат да гласоподават, тъй като в последно време се насажда боязън, че е рисково да се отиде да се гласува'', разяснява националният представител от Българска социалистическа партия.

По думите му преди да бъде въведено гласоподаване по пощата, би трябвало да се изчистят изборните описи, тъй като ние не знаем какъв брой хора имат право да гласоподават. ''Ние сме за дейна регистрация. Подкрепяме въвеждането на видеонаблюдението, както и на всяка друга мярка, която ще помогне да се предотвратят операции на изборите. Българите схванаха, че изборите се фалшифицират с невалидните бюлетини, с носенето на чували с бюлетини. Това българите го виждат. Нашата работа е да върнем доверието на българите в изборния процес'', съобщи още Георги Свиленски.

''Не можем да кажем преди изборите дали ще ги признаем или не. Нека забележим по какъв начин ще се случат изборите, какъв ще е процесът, присъединяване, сбърканите протоколи, невалидните бюлетини. Затова желаеме изчистване на изборните описи и видеонаблюдение'', добави той.

''БСП няма проблем с вътрешни проблеми, няма проблем със симпатизантите си. Българска социалистическа партия има една-единствена цел - да промени България. Нова система на опазване на здравето, нова система на обучение, нова система на публични поръчки, тъй като корупцията убива хората'', добави социалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР