''Топлофикация София'' ЕАД има пълна готовност да стартира новия отоплителен

...
''Топлофикация София'' ЕАД има пълна готовност да стартира новия отоплителен
Коментари Харесай

Топлофикация София в готовност за отоплителния сезон

''Топлофикация София'' ЕАД има цялостна подготвеност да започва новия отоплителен сезон. Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да стартира след три поредни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и прогноза от Национален институт по метеорология и хидрология за трайно захлаждане. Дружеството следи непрекъснато прогнозата за времето и ще реагира съгласно климатичните условия и в сходство с нормативните условия.

Преди старта на новия отоплителен сезон от ''Топлофикация София'' ЕАД припомнят на клиентите си да приключат всички поправки по вътрешните съоръжения и при положение, че са източени, да ги запълнят още веднъж. Отоплението няма да бъде включено в постройките, в които вътрешната отоплителна апаратура не е запълнена.

,,Напомняме на клиентите да отворят оптимално вентилите на радиаторите си, с цел да не се постанова по-късно в допълнение обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да бъдат тествани и екраните на електронните уреди за дялово систематизиране, инсталирани върху радиаторите. Ако има изгаснал екран, клиентите би трябвало да се свържат с топлинния счетоводител'', обясниха от сдружението.

Потребителите имат опция, при предпочитание от страна на всички живущи в етажната благосъстоятелност, да изискат стартиране на отоплението преди настъпването на трайно захлаждане и общото включване на отоплението в столицата. За задачата е належащо да показват в най-близкия Център за обслужване на клиентите заявление и подписано решение от Общото заседание на етажната благосъстоятелност за по-ранно включване на отоплението.

Детските градини, учебните заведения и здравните заведения, както и административните и офис постройките също могат да изискат авансово включване на отоплението. Необходимо е шефът да изпрати документално заявление в обслужващия топлорайон или в централно ръководство, осведоми БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР