''Притеснителен е начинът, по който управляващите четат евродоклада - че

...
''Притеснителен е начинът, по който управляващите четат евродоклада - че
Коментари Харесай

Свиленски: Управляващите мечтаят БСП да оглави протеста и той да приключи

''Притеснителен е методът, по който ръководещите четат евродоклада - че всичко е наред, че по този начин е във всички страни, че той не касае България. Ние два пъти искахме избор на съмнение по тематика корупция с претекстовете, които в този момент са написани в доклада''. Това съобщи в предаването " Панорама ", което се излъчва по Българска национална телевизия, заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " - Георги Свиленски.

" 80% от българските жители, това ние го казахме преди две години, настояват, че в България има корумпирано ръководство. 50% от бизнеса настояват, че вземат участие в нагласени публични поръчки. И това към този момент е реалност и никой от ръководещите не може да го опровергае, тъй като към този момент е написано в отчета ", съобщи още Свиленски.

По думите му " идната стъпка е прекъсването на европейските средства ", " тъй като резолюцията на Европейска комисия споделя, че в България ръководещите дават на доближени компании европейските средства ".

Свиленски още веднъж съобщи, че Българска социалистическа партия няма да оглави митинга.

" На улицата има хора от цялото политическо пространство - ляво, дясно, млади, остарели. Ние сме до протестиращите, с тях сме и ги поддържаме. Управляващите мечтаят Българска социалистическа партия да оглави митинга и той да завърши, тъй като не може една политическа партия, която и да е тя, да го оглави ", изясни социалистът.

На въпрос за вътрешно-политическите процеси в Българска социалистическа партия, Георги Свиленски беше безапелационен:

" Българска социалистическа партия побеждава с това, че си е провела конгреса, че си е приела документите, че е дала визията за развиването на страната. Това, че някой не е определен, не би трябвало да е неудовлетворен. Аз не одобрявам дейностите на тези сътрудници, които напускайки Българска социалистическа партия, не напуснаха Народното събрание. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР