''Независимостта е относителна в световния контекст, а членството на България

...
''Независимостта е относителна в световния контекст, а членството на България
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски: Независимост в пълния смисъл е невъзможна дори за най-великите държави


''Независимостта е относителна в международния подтекст, а участието на България в разнообразни съюзи, даже в НАТО, не трябва да се политизира'', това съобщи в ефира на Нова телевизия Симеон Втори.

Той взе отношение и към реакцията на външното ни министерство за изложбата на съветското посолство, отдадена на Девети септември. Тя стана мотив още веднъж да се раздели обществото на тематика – освободителка или не е Русия.

„ Страната си има еднаквост от епохи. Въпросът е човек да се преценява с действителността и да разбере, че самостоятелност в цялостния смисъл е невероятно за никого, даже за най-великите страни и сили. Въпрос и на хармония”, съобщи Сакскобургготски.

Той изясни, че не е виждал дядо си Фердинанд I, който афишира Независимостта на България.

„ По стичане на събитията ние бяхме в Египет, той в Кобург. Майка ми се притесняваше да отидем до Кобург, тъй като беше покрай Германска демократична република. Но кореспондирахме доста публично по някой празник”, описа той.

Симеон Втори разяснява и днешната политическа обстановка. Относно контракта за добросъседство със Северна Македония, той съобщи, че е „ за” добросъсетство и „ за” естествените връзки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР