''Може би подобен тип процеси не са изненадващи, защото в

...
''Може би подобен тип процеси не са изненадващи, защото в
Коментари Харесай

Доц. Попиванов пред ФАКТИ: Борисов ще иска да избяга от ролята на покровител на фалити

''Може би сходен вид процеси не са изненадващи, тъй като в обстановка, в която се усеща огромна опасност, и когато тази опасност бива непрекъснато възпроизвеждана, която ни залива от всички медии и през всички представители на властта, има може би едно такова, във всяко едно общество, освен в българското, инстинктивно предпочитание да се застане до властта, да слуша какво предлага властта, да гласоподава, въпреки и краткотрайно, доверие на властта, тъй като никой различен в тази ситуация няма пълномощията и потенциала да изведе обществото от рецесията. Независимо дали имаме вяра или не на държавното управление, то е държавното управление сега, това е оперативната власт. Никой различен не е оперативна власт - нито съпротива, нито президент и така нататък Поради което прилив на доверие, най-малко доколкото аз проследявам процесите, се следи към съвсем всички държавни управления в Европа, несъмнено има и по-драматични изключения, само че може би е нормално'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ политологът доцент Борис Попиванов.

''Според мен по-важното е, че никакви по-дългосрочни заключения не можем да вадим от такива данни, точно тъй като обстановката е извънредно необикновена, тя е без аналог, тя е изключителна във всеки смисъл на думата и всичко, което мислят хората в тази блъсканица е мъчно да си представим, че би се запазило в един по-спокоен интервал. Ето за какво да приказваме за стабилизация на публичните настройки, за някакъв голям прилив на социална поддръжка за кабинета, и назад за някакъв срив на доверие в кабинета, не биха могли най-малко няколко месеца след края на изключителното състояние, след края на по-съществените от наложените ограничения. Така че аз бих бил внимателен към всевъзможни заключения въз основата на сегашните данни'', продължи той.

''Опозицията попадна в един ''хубав'' капан, който някак си беше заложен и той беше логически да се случи. Това е клопката сред две взаимоизключващи се рецензии към нея. Едната рецензия е, че опозицията не трябва по никакъв метод да оспорва политиката на държавно управление, тъй като това е извънредно тежка рецесия, това е необикновено рискова обстановка и би трябвало всички национално виновни сили да се обединят, да бъдат дисциплинирани, да одобряват това, което споделя властта. Тоест, всяка рецензия е противопоказна, тя е нездравословна, тя е рискова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР