''Исках да направя интервю с председателката на групата Софи инт

...
''Исках да направя интервю с председателката на групата Софи инт
Коментари Харесай

Журналистка: Прокуратурата на неудобните въпроси не отговаря

''Исках да направя изявление с председателката на групата Софи инт Велд (б.р. Групата за наблюдаване на демокрацията в Европейския парламент). Отваряйки уеб страницата на самата група, въпросите си стояха там. След като основният прокурор и министър-председателят не се явиха, а изпратиха свои заместници, евродепутатите са решили по този начин да зададат своите въпроси към тях''. Това съобщи журналистката от вестник ''Сега'' Доротея Дачкова в предаването ''ЕвроДикоФ'', което се излъчва от ТВ Евроком. Тя разяснява 29-те въпроса на евродепутати към управляващите у нас.

''Доколкото тя споделя (б.р. Софи инт Велд) такива чувания не са нещо извънредно, случвали са се и различен път. Поне аз от думите ѝ разбирам, че няма различен случай покана да не е почетена по този начин'', показа Дачкова по отношение на отхвърли на Борисов и Гешев да отидат в Брюксел, с цел да бъдат изслушани от евродепутати в границите на Групата за наблюдаване на демокрацията в Европейския парламент.

Какво ни споделят от Европа с тези въпроси, попита събеседничката си водещият Сашо Диков, а тя му отговори по този начин: ''Те го споделят, по този начин или другояче, че наблюдението върху България продължава. Може би посланието е, че се изчерпва търпението към ръководството на ГЕРБ и благоволението, което имат като част от Европейската национална партия (ЕНП). Може би посланието е ''Всичко се вижда''. Въпросът е какви може да са последствията.''

''Прокуратурата ми дадоха отговор, че ще изпратят отговори. Но какви са отговорите нямало да кажат, тъй като нямали процедура да огласят формалната си преписка. Там има въпроси за ''Барселонагейт'' (б.р. във въпросите на евродепутатите), ние задаваме тези въпроси от години. Аз съм съвсем сигурна, че те ще отговорят за Нено Димов. Но до момента в който на този въпрос има какво да отговорят, доста ми е забавно какво ще кажат за следствието за ''Барселонагейт'', съобщи още Доротея Дачкова.

''Прокуратурата не неуместните въпроси не дава отговор, даже не дават отговор, че няма да отговорят'', означи журналистката.

''За записите (б.р. записите с премиера Борисов) ни е обявено, че има инспекция. Но доколкото е обществено известно се проверява по какъв начин са направени, а не какво съдържат. Както беше при ''Яневагейт'', при ''Двете каки'', проверява се единствено кой е направил записа'', разяснява тя.

''Сложната машина в Брюксел се е задействала. Да се надяваме, че ще създаде някакъв позитивен резултат за нас. Все отново сме част от Европейския съюз и би трябвало да се възползваме от всички права и свободи'', добави журналистката от вестник ''Сега''.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР