388 са освободените пунктове в Харковска област. 8 500 кв.

...
388 са освободените пунктове в Харковска област. 8 500 кв.
Коментари Харесай

Украйна е успяла да освободи 8 500 кв. км в Харкосвска област, фронтовата линия е достигнала 2500 км

388 са освободените пунктове в Харковска област. 8 500 кв. км към този момент са свободни от съветските агресори, заяви уеб сайтът. Медията цитира Анна Маляр - зам.-министър на защитата, която разгласява данните на страницата си във Facebook. 

Според информацията, фронтовата линия към този момент е достигнала 2500 км дължина, а дейните бойни дейности са в продължение на 1300 км. 
На юг и в региона на Харков продължава оповестеното в края на август контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна. Генералният щаб оповестява за десетки деокупирани села. На 8-и септември стана известно, че Балаклея е взета под надзор, западните медии пишат за освобождението на Изюм, боевете не престават в Купянск, значима железопътна връзка на окупаторите. Според американски чиновници има признаци, че актуалната атака може да бъде ранен стадий от атака, която може доста да отблъсне фронтовата линия на Русия. В същото време Министерството на защитата на Руската федерация назовава изтеглянето на войските от Харковска област прегрупиране - сякаш разрушените сили ще бъдат хвърлени в Донецко направление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР