3800 ученици от 43 училища ще се включат в кампанията

...
3800 ученици от 43 училища ще се включат в кампанията
Коментари Харесай

3800 ученици се включват в кампания срещу противообществените прояви

3800 възпитаници от 43 учебни заведения ще се включат в акцията „ Открити дни на Местните комисии за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните “. Инициативата ще се организира от 15-ти до 30-ти април, а уредници са дирекция „ Превенции “ към Община Варна, комисиите за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните, в партньорство с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Старт на акцията бе даден през днешния ден с присъединяване на 300 шестокласници от варненски учебни заведения, възпитатели и членове на комисиите. По време на събитието бяха наградени спечелилите в състезанието за есе и рисунка на тематика: „ Доброто е моят избор “, а спектакъл „ Наш Свят “ показа мултимедийния театър „ Еднорог “, с създател и режисьор Ива Панева.

Основната цел на акцията е учениците от I до XI клас да се срещнат по-подробно с отрицателните последствията от проблематични държания, с които могат да се сблъскат в своето всекидневие – експанзия, приложимост на психоактивни субстанции, рискове в интернет, рисково полово другарство и замесване в трафик на хора. Успоредно с това младежите ще бъдат осведомени със Закона за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните и активността на комисиите, центровете и консултативните кабинети за обществена предварителна защита. Дейностите включват още над 120 беседи, презентации и тематични часове, извършени по метода „ връстници образоват връстници ”, прожекции на филми, както и девет спортни прояви и игри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР