38 лица на висши позиции в различните власти са били

...
38 лица на висши позиции в различните власти са били
Коментари Харесай

НАП проверява за незаконни доходи 38 политици, всички се оказали честни граждани

38 лица на висши позиции в другите управляващи са били проверявани от Национална агенция за приходите за разминавания в имотните им заявления. Това заяви на въпрос на News.bg ръководителят на приходната организация Румен Спецов. В четвъртък той бе изслушан от депутатите в парламентарната комисия по противопоставяне и превенця на корупцията по тематиката. Заседанието бе засекретено за представители на медиите.

Става дума за разминавания в подаваните имуществени декларациите, открити от КПКОНПИ, предадени към ДАНС, от там към прокуратурата, която в следствие пък ги делегира на Националната организация по приходите. Сигналите касаят интервала на 2019 година, а инспекциите били завършили през 2020 и 2021 година.

Всичките проверяващи обаче се оказали изрядни и спазващи буквата на закона жители, оповестява news.bg. " Не са открити нарушавания ", сбит бе Спецов. Отказа да влезе в конкретика и да спомене обособени имена. " Различни са, не са единствено от една власт ", отговори на въпроса ни Спецов, не конкретизирайки и дали е имало разследвани магистрати.

Но даде образец: " За лицата, за които са били подадени сигнали, КОКОНПИ е открила, че има разминаване сред заявеното имущество, приходи, банкови сметки, и това, което е било открито в действителност. Давам ви образец, без да приказвам за съответно лице. То е било длъжно да заявява дадена банкова сметка в чужбина, където е имало, изобретявам си, 10 000 евро, която не е заявена. Съответно КПКОНПИ и ДАНС откриват това нещо и на Национална агенция за приходите е предоставено да ревизира. В хода на тази инспекция се открива, че тези приходи са били от друга съответна активност, което напълно не значи, че са с неуточнен генезис. Но въпреки всичко лицето не е изпълнило задължението си да ги заявява. "

Към момента няма течащи инспекции на Национална агенция за приходите по отношение на политици, само че такива незабавно могат да стартират, в случай че в организацията постъпят съответни данни от Антикорупционната комисия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР