38-годишният Горан Георгиев е осъждан 19 пъти. В момента изтърпява

...
38-годишният Горан Георгиев е осъждан 19 пъти. В момента изтърпява
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна протестира предсрочни освобождавания

38-годишният Горан Георгиев е осъждан 19 пъти. В момента изтърпява наказване отнемане от независимост за период 1 година и 6 месеца. С определението на Варненския областен съд той бил освободен условно предварително от изтърпяване за останалата част от присъдата си от 6 месеца и 20 дни. Съдът постановил мярка за пробационен контрол в този период.

Окръжната прокуратура изрично не приема изводите на съда за дълготраен развой на коригиране в държанието на наказания. В митинга се напомня, че след 19 осъждания на 20 февруари тази година Районната прокуратура в Провадия е внесла обвинителен акт за кражба, представляваща рисков рецидив, против Горан Георгиев.
32-годишният Любомир Димитров изтърпява сега 7-годишна ефикасна присъда за закононарушение, осъществено в изискванията на рисков рецидив. Осъждан е общо 9 пъти. Нито предходните му пребивавания в местата за отнемане от независимост, нито настоящето е довело до трайно превъзпитание, коригиране и ресоциализация на наказания. Според обвиняването той е направил в пандиза четири груби дисциплинарни нарушавания, като последното през 2016 година, когато у него е открита наразрешена за държане в пандиза движимост.

Според Окръжната прокуратура във Варна и в двата случая е налице първата причина в условията на член 70, алинея 1 от Наказателен кодекс за условно предварително освобождение - да е изтърпяна част от наказването. Законът обаче изисква и безспорни доказателства за поправянето им, каквито и при двамата изтърпяващи ефикасни присъди липсват. 

Протестите на прокуратурата ще бъдат прегледани в Апелативния съд във Варна. До произнасянето на втората правосъдна инстанция те ще продължат да обитават във варненския затвор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР