38-годишна майка на 3-годишни близнаци - момченце и момиченце, е

...
38-годишна майка на 3-годишни близнаци - момченце и момиченце, е
Коментари Харесай

Майката на близначетата покъртително: Недохранени са, защото съм бедна!

38-годишна майка на 3-годишни близнаци - момченце и момиченце, е арестувана за 24 часа, откакто и двете ѝ деца постъпиха в болница в Пловдив. Момченцето е признато по неотложност със спукан череп и хематом. И двете деца са били със синини и недохранени, тежали са едвам по 9 кг. Лекарите са били шокирани от типа им и са повикали полиция.
По данни на майката момченцето се е намирало в детско креватче, когато върху главата му е паднал гипсов орнамент, подложен на стената. На детето е оказана Спешна здравна помощ и към сегашния миг е осъществена животоспасяваща интервенция.

38-годишната Иванка Стефанова отглеждала децата си сама. Пред bTV тя отхвърли да ги е малтретирала и съобщи, че живее оскъдно.

"Трудно съм ги гледала, от нищо не са били лишени ", сподели тя. На въпрос за какво близнаците са недохранени, тя отговори: "Защото съм безпаричен човек ". Без нужни документи не ми се оказва помощ, добави майката.

По данни на лекарите майката е била във очевидно несъответстващо положение, когато е завела близнаците в болница. Бащата е в чужбина, работи в Германия. Назначена е експертиза, която ще откри по какъв начин са отглеждани близнаците.

Полицаите са направили оглед на жилището, който е запечатан. От първичния оглед не могат да кажат, че там няма положителни условия за развъждане на деца.

Съседи описаха, че не са виждали децата в блока. Виждали са по какъв начин дамата разхожда всеки ден куче, само че не и близнаците. "Сега се ужасяваме, че те са живели горе ", сподели Лиляна Димитрова, която живее в блока.

Когато Иванка е живеела със брачна половинка си, съседи постоянно чували крясъци и кавги. От полицията потвърдиха, че са се отзовавали на повиквания.

Под управлението на Районна прокуратура - Пловдив не престават дейните процесуално-следствени дейности. Разпитват се очевидци по делото.

Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да откри типа и механизма на причиняване на телесните повреди, прави се и още един оглед на местопроизшествието.

Районна прокуратура в Пловдив следи досъдебното произвеждане за това, че родител е оставил лице, намиращо се под неговите грижи без контрол и с това е основал заплаха за неговото физическо развиване.



 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР