376-килограмов алигатор се държеше странно в зоопарк във Флорида. Лекарите разбраха защо.

...
Алигатор в зоологическа градина във Флорида се държеше странно“ и
Коментари Харесай

Алигатор в зоологическа градина във Флорида се „държеше странно“ и проявяваше необичайни симптоми, но експерти от Колежа по ветеринарна медицина на Университета на Флорида откриха изненадващо проста причина защо.

Брук, 376-килограмов алигатор от зоологическия парк St. Augustine Alligator Farm, проявяваше серия от симптоми, включително периодично въртене на главата в неговата лагуна, според изявление на колежа на Университета на Флорида Ветеринарна медицина. Алигаторът беше откаран в болницата на 25 юли за "задълбочена обработка, за да се оцени възможната причина за необичайното поведение".

Експертите там използваха всички диагностични инструменти, с които разполагаха, включително вземане на кръв, белодробни рентгенови лъчи и компютърна томография на главата на Брук. Болницата отбеляза, че клиницистите трябваше да използват както рентгенови лъчи, така и компютърна томография, тъй като „Брук беше твърде голям, за да извърши пълно компютърно сканиране на тялото му“.

С цялата тази информация под ръка екипът скоро постави диагноза: Брук имаше инфекция на ухото.

според Mayo Clinic. Колежът не каза какво е причинило инфекцията на Брук.

Алигаторът беше изпратен обратно в зоопарка по-късно през деня на 25 юли. На 28 юли зоопаркът публикува във Facebook информация за състоянието на Брук и отговори на няколко често срещани въпроси, като например къде са ушите на алигатора. (Оказва се, че ушите на алигаторите са точно зад очите им. Те могат да затворят ушите си плътно, за да предотвратят навлизането на вода.) 

Зоологическата градина също каза, че Брук ще получи лекарство „без никакъв стрес или притеснение“.

„Ние често тренираме с нашите животни и Брук има дългогодишен опит в това да говори за името си, да приема храна (понякога с лекарства) и да стои неподвижно“, пишат от зоопарка.

Университет на Флорида ФлоридаАлигатор Кери Брийн
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР