3754 тона отпадъци, събрани при кампанията на bTV „Да изчистим

...
3754 тона отпадъци, събрани при кампанията на bTV „Да изчистим
Коментари Харесай

„Да изчистим България заедно”: 3754 тона отпадъци са извозени до момента

3754 тона боклуци, събрани при акцията на bTV „ Да почистим България заедно”, са извозени досега, сочат данните на Министерството на околната среда и водите. Извозването продължава и в днешния ден. 2729 места са почистени.

Според картата на уеб страницата daizchistim.bg са изчистени 1 770 000 кв.м.

Снимка: btvnovinite.bg

Обработката на данните продължава.

Събраните тонове отпадъци към този момент се преработват. За първа година боклукът от София не просто ще се изхвърли. Той ще бъде рециклиран. Всичко, което софиянци събраха, към този момент е във фабриката, която разпределя боклука и по-късно той ще се трансформира в нещо потребно.
„ Да почистим България дружно ” сплоти десетки хиляди за добра идея (ОБЗОР) Почти 400 000 доброволци събраха близо 2000 тона отпадък у нас
Първата спирка е в завода за отпадък в Гара Яна. Той се разтоварва и по-късно се разпределя – пластмаса, хартия, стъкло, метал. Онова, което не може да се рециклира, се трансформира в гориво. Не се оползотворяват и се депонират единствено 15-16% от боклука, приближаващ в завода.

„ На ден приблизително минава от тук 1016 – 1050 тона – това създава София единствено за ден. И това не са даже оптималните потенциали. Може повече да събирате разделно”, прикани експертът Даяна Велева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР