371 сигнали и жалби са подадени до обществения посредник на

...
371 сигнали и жалби са подадени до обществения посредник на
Коментари Харесай

371 сигнали и жалби до местния омбудсман на Стара Загора през 2019-а

371 сигнали и тъжби са подадени до публичния медиатор на община Стара Загора през 2019 година. 98 на 100 от тях са завършени, а по 7 към момента се работи. Това демонстрира докладът за активността му през миналата година, който е показан от локалния омбудсман Надежда Чакърова пред общинския съвет и ще бъде част от дневния ред на януарската сесия. 
Жалбите, сигналите и питанията са разнообразни, само че се отнасят главно за въпроси, свързани с инфраструктура, улично осветяване, детски площадки, административно обслужване,  екология и озеленяване, градски превоз и активността на ВиК сдружението в Стара Загора.
Общественият медиатор е разрешил междусъседски спорове и с намесата му и извършените съвещания и/или притежателите са се срещнали по-добре с правата си и е усъвършенствана активността на управителните органи на етажната благосъстоятелност.
Любопитно е, че подпомагане от старозагорския публичен медиатор предходната година са търсили и старозагорци, пребиваващи в Украйна, Испания, Холандия и Съединени американски щати. Проблемите, които са сложени в четирите случая, са свързани с смяна на лично и фамилно име, възнаграждение на локални налози и такси, пренасочване на съответен проблем към Националния омбудсман по подготвеност. В един от случаите, жалбата е призната по пощата и записана, само че е оставена без придвижване поради това, че съдържа неразбираеми недоволства с неразбираем получател.
Отчетът на Надежда Чакърова демонстрира още, че през 2019-а 12% от сезиранията са направени по телефон, което е в пъти по-малко в съпоставяне с  2018 година. Останалите 88% от жалбите и сигналите са подадени персонално в приемната или по електронен път.
Пълния доклад за активността си омбудсманът ще показа пред съветниците на сесията на 30 януари. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР