37 специализанти се обучават в момента в МОБАЛ „Д-р Стефан

...
37 специализанти се обучават в момента в МОБАЛ „Д-р Стефан
Коментари Харесай

37 специализанти обучава областната болница в Търново

37 специализанти се образоват сега в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Те са разпределени във всички медицински отделения без незабавното. Това заяви шефът на регионалната болница доктор Стефан Филев.

Той посочи, че четирима млади лекари са поискали да останат на непрекъсната работа в здравното заведение след взимане на компетентност.

„Това са ендокринолог, акушер-гинеколог, гастроентеролог и ортопед. Правим всичко допустимо да задържим младите лекари в болничното заведение, само че не за сметка на неизгодни трудови контракти. Никой от тях не е бил длъжен примерно да остане да работи 5 години след взимане на компетентност тук. Предпочитаме изборът да бъде техен. Доволни сме, когато най-малко половината останат“, посочи медицинският шеф на болничното заведение в остарялата столица доктор Галина Гарева.

Тя добави, че част от младите експерти даже са станали фамилии и чакат деца.

Д-р Филев пък е уверен, че с покачвания интерес към регионалната болница като база за специализация ще бъде решен казусът с дефицита на лекари. По-сериозна обаче е обстановката с неналичието на медицински сестри, защото огромна част от тях са на предпенсионна и пенсионна възраст.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР