37 нелегални мигранти, сред които осем жени и 11 деца,

...
37 нелегални мигранти, сред които осем жени и 11 деца,
Коментари Харесай

Разказ от първо лице пред bTV за спасяването на мигранти в бурно море


37 незаконни мигранти, измежду които осем дами и 11 деца, бяха избавени в морето край Шабла. Според граничните служители на реда интервенцията е била извънредно рискована поради бурното море, а миграните са били на косъм от огромна покруса, предотвратена след намесата на българските управляващи.

Нелагалните миграните са прекарали две денонощия в намерено море. Рискували са доста, поемайки от турските крайбрежия на север.

Спасени мигранти край Шабла


Очевидно дружно с турския трафикант, който ги е водил, те са се изгубили в морето.

Граничните служители на реда ги заварват спрели на едно място източно от нос Шабла – уплашени и премръзнали.


Понеже времето в региона е доста неприятно, граничарите вземат решение да не рискуват, правейки опити да трансферират мигрантите на своя транспортен съд. Вместо това трима се качват в лодката им, измежду които и Добромир Цончев .

Налага се точно Цончев да ръководи лодката до Каварна, защото на въпрос „ Кой е капитанът? " му дават отговор, че няма подобен.

Скоро откакто потеглят за Каварна, горивото на лодката свършва. Тогава граничните служители на реда схващат, че напълно малко време е деляло мигрантите от това да стартират да бедстват в морето .

Спасени мигранти край Шабла


Предполага се, че задачата на мигрантите, избавени край Шабла, е била да доближат тъкмо до Румъния и оттова към Западна Европа, само че неприятното време е объркало проектите им.

Вижте във видеото описа на двама от участвалите в избавителната интервенцията – Добромир Цончев и Галин Петков!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР