37-годишният арестант води скитнически начин на живот Полицаи от Столичната

...
37-годишният арестант води скитнически начин на живот Полицаи от Столичната
Коментари Харесай

Столични полицаи задържаха мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит

37-годишният задържан води бездомнически метод на живот
Полицаи от Столичната дирекция на вътрешните работи задържаха мъжа, който нощес поруга гроба на патрирах Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм " Св. Неделя ", оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи.

Той е 37-годишен и води бездомнически метод на живот. 

До ареста му се стигна, откакто от Българската патриаршия разгласиха във Facebook видеото от охранителните камери, на което се вижда, че вандализмът е осъществен на 15 април към 23.37 часа.

Кадрите са запечатали по какъв начин мъж, облечен в работен гащеризон, отива до гроба и стартира да блъска дървения кръст, след което го изтръгва от пръстта и го захвърля с гняв, като в същото време бута и кандилото. Част от кръста е счупена, както и част от мрамора, обграждащ гроба. Вандалът е самичък, когато прави похищението, се вижда от записа.

После причинителят се пробва да смъкна и скъса двете черни, траурни флагове, които се спускат пред входа на храма, само че не съумява.

Очаква се на следващия ден от прокуратурата да разгласят дали ще издигнат обвиняване на арестувания за вантализъм и опозоряване на гроб.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР