37-годишната Серина Уилямс излиза днес за рекордна титла от “Големия

...
37-годишната Серина Уилямс излиза днес за рекордна титла от “Големия
Коментари Харесай

Серина Уилямс отново протяга ръце към мечтания рекорд

37-годишната Серина Уилямс излиза през днешния ден за рекордна купа от “Големия шлем”. Американката държи върха в “Оупън ерата” с 23-те си трофеи на сингъл, а в случай че завоюва през днешния ден, ще изравни и върховото достижение за всички времена, което към днешна дата принадлежи на австралийката Маргарет Корт. Съперничка на Серина на финала ще бъде по-младата с 18 години от нея канадка Бианка Андрееску. Битката за скъпия трофей на последния за годината шампионат от “Големия шлем” стартира тъкмо в 23,00 часа българско време на “Артър Аш Стейдиъм”.

Серина загуби предходната година трагичния край с японката Наоми Осака, а този сезон отстъпи пред румънката Симона Халеп на финала на “Уимбълдън”. Дали този път Уилямс ще успее да се пребори за трофея?

Любопитно за отбелязване е, че единствената среща сред двете финалистки в Ню Йорк до момента бе извоювана от тийнейджърката, освен това напълно неотдавна - на финала на огромния шампионат в Торонто. Разбира се, би трябвало да се посочи, че американката се отхвърли заради травма още при започване на мача - при 3:1 за Андрееску в първия сет. Сега залогът, несъмнено, е доста по-голям - Серина гони популярен връх, а Андрееску за първи път в кариерата си е на край на шампионат от “Големия шлем”.

Едната тенисистка има общо 72 трофеи на сингъл в кариерата си, а другата - дебютантката на US Open, едвам 2. По-рано тази година канадката сграбчи трофея и на различен огромен шампионат - този в Индиън Уелс. Със страхотното си показване в Ню Йорк Андрееску стана първата дебютантка, класирала се на финала на US Open след по-голямата сестра на Серина - Винъс Уилямс (1997). Интересен факт за Серина пък е, че първата купа от “Шлема” за Серина е точно на US Open, преди 20 години. Тогава тя побеждава утвърдилата се към този момент като звезда по това време швейцарка Мартина Хингис с 6:3, 7:6 (3).

Опитната Серина Уилямс или младата дебютантка Бианка Андрееску - коя от двете тенисистки ще отвори нова страница в историята на международния тенис? До отговора на този въпрос ни разделят по-малко от 24 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР