37-годишната пловдивчанка Красимира Лалева поиска съкратено съдебно следствие по обвинението

...
37-годишната пловдивчанка Красимира Лалева поиска съкратено съдебно следствие по обвинението
Коментари Харесай

Пловдивчанката Красимира признава, че е убила приятеля си с гира


37-годишната пловдивчанка Красимира Лалева изиска кратко правосъдно разследване по обвиняването в ликвидиране на 7 години по-младия ѝ приятел Божан Иванов. Според прокуратурата на 21 октомври 2021 година след препирня тя размазала главата му с гира.

Съкратената процедура допуска подсъдимият да признае, че обстоятелствата по случилото се са такива, каквито са разказани от прокуратурата, и да не са разпитват очевидци и движимости лица. При обвиняване в съзнателно ликвидиране обаче признанието не води до понижаване на присъдата с една трета.

Близките на Божан Иванов - майка му, баба му, брат му и доведеният му татко, желаеха компенсации от общо 225 хиляди лева за гибелта му. Съдът обаче не ги одобри за взаимно разглеждане в наказателния развой и те ще би трябвало да заведат настрана гражданско дело.

В хода на разпоредителното съвещание стана ясно, че експерт от Министерство на вътрешните работи не е съумяло да разкодира телефона на Божан, с цел да бъде проследена връзката сред двамата. Прокурорът и бранителят на околните желаеха нова техническа експертиза на апарата. Дали тя ще бъде назначена, ще стане ясно на идващото правосъдно съвещание, на което се чака Лалева да даде пояснения. Ако тя признае тезата на обвиняването напълно, може да не се стигне до нов опит за разкодиране на телефона.

Делото продължава на 31 март т. година, написа " 24 часа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР