37-годишен мигрант от Алжир е нападателят от френското преградие, който

...
37-годишен мигрант от Алжир е нападателят от френското преградие, който
Коментари Харесай

37-годишен алжирец е нападателят с автомобил в Париж

37-годишен мигрант от Алжир е нападателят от френското преградие, който през вчерашния ден нападна с автомобил група военни. Това оповестяват международните медии, базирайки се на информация на " Фигаро ", откакто службите за сигурност съумяха да заловят мъжа няколко часа след нападението.

Хаму Бенлатреш е неосъждан и легално пребиваващ във Франция. Той живеел в град Безон, северно от Париж. Познат е на полицията единствено с дребни провинения, които в никакъв случай не са стигали до съд или даже до санкция.

 Автомобил се вряза в група бойци край Париж
Автомобил се вряза в група бойци край Париж

Ранени са няколко души

Все още обаче не са ясни претекстовете за нападението му, защото положението му не разрешава да бъде разпитван. Бентлатреш беше хванат с гонка на автомагистрала в Северна Франция, като в процеса на задържането е бил прострелян пет пъти. Ранен е бил и един служител на реда.

Счита се, че въпросният мъж е причинителят на действието, защото е карал автомобила, с който бяха блъснати бойците. Състоянието му и все още остава тежко, въпреки и отвън заплаха за живота му.

Властите преглеждат нападението като терористичен акт и следствието се води от профилираната прокуратура.

Атаката стана през вчерашния ден сутринта, когато кола връхлетя против военни в парижкото предградие Льовалоа-Пере. Шестима пострадаха, трима от тях са съществено ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР