37-годишен мъж от маданското село Цирка трябва да доказва в

...
37-годишен мъж от маданското село Цирка трябва да доказва в
Коментари Харесай

Обявен за мъртъв българин се обади след 11 години на майка си

37-годишен мъж от маданското село Цирка би трябвало да потвърждава в съда, че е жив, откакто е разгласен преди месец и половина за мъртъв.

Ивайло Зотев отпътувал преди 11 години за работа в Шотландия. В интервал от към 10 години обаче изобщо не се е обаждал на околните си, написа " Марица ".

През това време обаче умрял татко му. Роднините му в Цирка решили да изяснят статута му и поискали от управляващите да бъде тестван. След като не са открити никакви данни за Ивайло, със правосъдно решение на Районния съд в Мадан той е разгласен за мъртъв.

" Позвъни жена, която се показа за чиновник в българското посолство в Лондон. Обясни, че при нея е отишло някакво момче, с цел да възобнови персоналните си документи, само че в системата излиза, че е мъртъв ", споделя Фаик Зотев, братовчед на Ивайло и кметски наместник на селото.

Зотев бил сега на диалога с по-малкия брат на Ивайло - Слави. Двамата безусловно били изумени от обстоятелството, че роднината им е жив. Повикали майка му Шефкие и тя да беседва с мъртвия си по документи наследник.

" Едва устоях от неспокойствие. Бях шокирана и доста щастлива, че е жив ", споделя 57-годишната Шефкие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР