37-годишен мъж е предаден на съд, защото е предизвикал катастрофа

...
37-годишен мъж е предаден на съд, защото е предизвикал катастрофа
Коментари Харесай

Дадоха на съд обвиняем за катастрофа с жертва на АМ „Тракия“

37-годишен мъж е предаден на съд, тъй като е провокирал злополука с различен автомобил, ръководен от жена.

Мъжът е карал с превишена скорост. Вследствие на пътния случай 55-годишната жена е умряла. Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт по отношение на водача, който е на 37 години.

Той е предаден на съд за това, че на 29 януари тази година към 14:40 часа на автомагистрала “Тракия “, област Пазарджик, в посока към град София, на 102 километър, при ръководство на автомобил, е нарушил разпоредбите за придвижване.

Водачът се е движел със скорост, несъобразена с пътните условия - димящ сектор, в резултат на което е провокирал пътнотранспортно произшествие и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 55-годишната жена. 

Жената се е движела по автомагистрала „ Тракия “ в последна лява лента в посока към град София, като управлявала лек автомобил със скорост от 18-20 км/ч. Участъкът е бил мощно и гъсто димящ от пожар в суха тревна растителност, оповестиха от прокуратурата. 

Към 14:40 часа в същата лента се движел 37-годишният мъж, който пътувал в същата посока. Движел се със скорост от към 143 км/ч., която била несъобразена с пътните условия. Заради влошената видимост лидерът не съумял да забележи движещия се пред него лек автомобил и го блъснал в задната част. Вследствие на конфликта водачката  е умряла на място. От удара управляваният от потърпевшата автомобил се е запалил и пожарът е обхванал и другата кола.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза повода за гибелта на е тежка съчетана черепно-мозъчна, гръдно-коремна и опорно-двигателна контузия. Причинилият злополуката мъж е бил тестван за алкохол и опиати, като резултатите от пробите са били негативни.

Разследването по делото е завършено от Окръжна прокуратура-Пазарджик в период от осем месеца. Предстои да се насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР