37-годишен латвийски съдия с доста скромен международен опит ще ръководи

...
37-годишен латвийски съдия с доста скромен международен опит ще ръководи
Коментари Харесай

Латвиец със скромен опит ще води Спартак Търнава - Лудогорец

37-годишен латвийски арбитър с много непретенциозен интернационален опит ще управлява срещата сред Спартак Търнава и Лудогорец в 5-ия кръг на груповата фаза на шампионата на УЕФА Лига на Конференциите. Мачът на стадион " Антон Малатински " в Търнава е в четвъртък, 30-и ноември, от 22:00 часа българско време.

Това е Виталийс Спасьонниковс, който е в ранглистата на Европейската футболна централа (УЕФА) от 2021-а година. Негови помощници ще бъдат Раймондс Татрикс и Артюрс Шакуровс, а за четвърти арбитър е назначен Александърс Ануфриевс, всички от Латвия.

Арбитрите, които ще дават отговор за системата за видеоповторения (ВАР), са от Испания. Главен ВАР-съдия е Сесар Сото Градо, а негов помощник ще бъде Хосе Луис Мунуера. Делегат на УЕФА е Октавиан Гога от Румъния, а съдийски наблюдаващ – Елмир Пилав от Босна и Херцеговина.

Срещата в Търнава ще бъде втора за него в груповата фаза на шампионата Лига на Конференциите и в групова фаза на европейска купа въобще. Преди това е управлявал мачове в квалификационни кръгове, както и в младежката Шампионска лига. На равнище национални тимове има три мача, единствено една от тях е публична – европейската подготовка Дания – Сан Марино (4:0) на 7-и септември тази година. Прави усещане, че доста мъчно демонстрира наказателни картони и избира по-свободната игра.

В група Н на шампионата Лига на Конференциите води Фенербахче с 9 точки пред Нордселанд (Дания) със 7, Лудогорец с 6 и словаците от Спартак (Търнава) с 1. Срещите от идния в четвъртък пети рунд в групата може да дадат отговори на доста въпрос по отношение на крайното класиране.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР