37 българи и членове на техните семейства са потърсили съдействие

...
37 българи и членове на техните семейства са потърсили съдействие
Коментари Харесай

Български семейства са поискали евакуация от Газа, засега обаче това не е възможно

37 българи и членове на техните фамилии са потърсили подпомагане за евакуация от Газа от задграничните ни представителства в Близкия изток. Това разгласи пред публицисти министърът на външните ни работи и вицепремиер Мария Габриел.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 526
Българските дипломати са предали лист с имената на тези българи и фамилиите им на израелските и египетските управляващи.

Евакуацията им на този стадий обаче не е допустима, тъй като не е реализирана договореност за отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа, означи още тя.

„ Дипломатите ни са в непрекъсната връзка с тези хора и са в подготвеност да им окажат подпомагане за излизане от Газа ”, увери вицепремиерът.

България има подготвеност и да изтегля дипломатите ни, в случай че това се наложи, като предходната седмица Габриел е дала инструкции за повишение на равнището на сигурност в задграничните ни представителства.

Следим обстановката и сме подготвени да реагираме, сподели Габриел.

До този миг в Министерство на външните работи не е постъпила информация от формалните управляващи в Израел, че може да има български жители измежду отвлечените от „ Хамас ”.

„ Българското посолство в Тел Авив е в непрекъснат контакт с израелските управляващи и продължаваме да следим тематиката ”, акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР