36-годишният Оливие Жиру изравни вчера рекорда на Тиери Анри за

...
36-годишният Оливие Жиру изравни вчера рекорда на Тиери Анри за
Коментари Харесай

Жиру: Голът на Австралия леко ни изплаши

36-годишният Оливие Жиру изравни през вчерашния ден върха на Тиери Анри за най-вече попадения с националната фланелка, само че и стана най-възрастният френски изпълнител на Световно състезание. Той се разписа два пъти за крайното 4:1 над Австралия в първата среща на международните първенци в Катар.

" Изплашихме се първоначално от този ранен гол, само че реагирахме бързо по-късно, което беше значимото. Дори можехме да вкараме още голове, само че се намирахме в комбинациите, бяхме ефикасни ", удовлетворен е Жиру.

" Победата е доста значима за нашата отборна убеденост. Хубаво е, че обърнахме нещата, само че би трябвало да се поучим от грешките през днешния ден, съобщи още голмайсторът.

Самият Жиру в никакъв случай не е бил необикновен любим на почитателите на " петлите ", а даже беше подиграван на предходното Световно, когато не се разписа нито един път, макар извоюваната купа. Но в мача с австралийците трябваше да отстъпи мястото си на Маркус Тюрам и в този момент ще се надява против Дания да усъвършенства достижението на Анри, с цел да вкара 52-ия си гол и да излезе еднолично отпред в тази ранглиста.

Дешан реагира леко нападателно, когато на конференцията го попитаха за какво е извадил Жиру от игра: " Искаш да бъдеш на моето място и да бъдеш треньор ли? “, обърна се той към журналиста.

Оливие Жиру направи това, което умее най-добре, вкара голове. Трябва да управляваш доста неща като треньор. Имаме още един мач след четири дни и към този момент отбелязахме четири гола. Така че от време на време е добре да дадем късмет на някой различен, а втори да получи отмора ".

" Вие сте склонни да говорите доста за върхове, само че той – не. Той беше фокусиран върху дилемите, които трябваше да извърши на терена. И беше извънредно ефикасен, което е ужасно. Беше потребен в подобряващата се връзка с другите нападатели в нашия тим ", изясни Дешан и още един път повтори, че Жиру в нито един миг не е приказвал пред тима за върхове.

На 36 години и 53 дни той е вторият най-възрастен голмайстор на Световно състезание след Роже Мила, който през 1990-а година вкара на 38-годишна възраст.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР