36-годишният Мирослав М. е предаден на съд с обвинителен акт

...
36-годишният Мирослав М. е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Кавга и бой между приятели на пияна глава завърши фатално

 36-годишният Мирослав М. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич за причиняване по несъобразителност гибелта на собствен сътрудник в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета. Престъплението по член 124, алинея 1 от Наказателния кодекс се  наказва с отнемане от независимост от 3 до 12 години, осведомят от Апелативна прокуратура – Варна.

Подсъдимият и потърпевшият Веселин работели в рафинерия за преправка на етерични масла. Двамата били и другари. На 29 април 2018 година, откакто получили заплатите си, се срещнали в магазина, където отишли да платят вересиите от насъбраните през месеца покупки. Почерпили се с ракия и се уговорили вечерта Веселин да отиде на посетители в фамилията на Мирослав.

Около 19 часа той дошъл в дома на приятеля си. Мирослав и брачната половинка му се скарали и в яда си той я блъснал. Заради абсурда Веселин решил да си тръгне, като направил забележка на ядосания брачен партньор да не се кара с жена си.  Заради забележката Мирослав блъснал с пестник приятеля си в лявото око, а по-късно с глава нанесъл удар, който попаднал в региона на носа на Веселин. Мъжът паднал на циментовата настилка пред входната врата. Малко по-късно съумял да се качи на велосипеда си и се прибрал в рафинерията, където живеел в помещението на пазача.  

На 30 април сутринта пред портала на рафинерията пристигнал мъж. Там се засякъл с Мирослав и жена му, като им обяснил, че не може да се свърже с пазача. Звънял му по телефона, звукът се чувал от вътрешността на помещението, само че Веселин не се показвал. Тогава Мирослав влезнал през прозорец в стаята на пазача и разкрил приятеля си на земята с насинени и подути очи, с пострадвания по лицето. Повикан бил братът на потърпевшия, който решил, че Веселин е пийнал, и го прибрал в дома си. Там бил посетен от полицейски чиновник, пред който потърпевшият съобщил, че е обичай от Мирослав. Подсъдимият признал за багра пред работодателя си и други сътрудници. Вината си той признал и пред проверяващите по формираното досъдебно произвеждане.

След като положението на Веселин не се подобрявало, той бил превозен до болничното заведение в Добрич и опериран по неотложност. Лекарите от неврохирургията открили, че Веселин е с кръвоизлив и травма в мозъка. Въпреки положените грижи и оказаната здравна помощ потърпевшият умрял на 7 май 2018 година в болничното заведение. Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за гибелта тежката черепно-мозъчна контузия от контузита на основния мозък.

Предстои делото против 36-годишния Мирослав М. да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд.                                                                                                                                                           

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР