36-годишната Б.С. бе задържана още в съдебната зала, след като

...
36-годишната Б.С. бе задържана още в съдебната зала, след като
Коментари Харесай

Казус от Варна: Дипломирана икономистка отива две години в затвора за търговия с наркотици

36-годишната Б.С. бе арестувана още в правосъдната зала, откакто състав на Варненския областен съд я призна за отговорна и й наложи наказване 2 години отнемане от независимост. Това оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Подсъдимата, която е с висше икономическо обучение, е била приета за отговорна за разпространяване на хероин и амфетамини, какво е било обвиняването против нея в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна. Освен ефикасното наказване, Б.С. ще заплати и санкция в размер на 5000 лв.. Престъплението, за което младата жена ще търпи дейно наказване в затвор, е било осъществено в изпитателния период на предишно наказание, също за закононарушения, свързани с опиати.

Приятелят й - 35-годишният Д. М., бе наказан на 2 години отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период за същото закононарушение. Окръжната прокуратура ще внесе митинг в Апелативния съд против условното му наказване. Той също ще заплати санкция в размер на 5000 лв..

Съучастникът им К. Ст. от Варна е бил приет за отговорен за държане на неразрешени от закона наркотични субстанции. При изискванията на кратко правосъдно разследване той получи наказване 3 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.

На 14 ноември 2017 година 36-годишната жена била засечена да популяризира на двама наркозависими разнообразни количества хероин и метамфетамини. Приятелят й Д. продал на К. същия ден амфетамини. При претършуване в дома му са конфискувани наркотични субстанции на стойност към 100 лв.. Така при интервенцията на полицията в полезрението попаднал и 35-годишният К. При осъществения обиск в него е открит амфетамин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР