3500 лева за несъществуваща кухня. Толкова платило семейство от Ямбол

...
3500 лева за несъществуваща кухня. Толкова платило семейство от Ямбол
Коментари Харесай

Грозна измама с мебели! Пишман майстор от фейсбук завлича семейства с несъществуващи мебели

 3500 лв. за несъществуваща кухня. Толкова платило семейство от Ямбол на занаятчия на мебели. След като дали капарото, майсторът липсващ. Преди година, по същия метод, излъгал и други хора, на друго място.

Повече от 50 пропуснати повиквания в границите на месец. Търсеният създава мебели. А търсещите го - чакат мебели. Междувременно кухнята на младото ямболско семейство наподобява по този начин. Защото в очакване на новата, изхвърлили остарялата. Заради обстановката, в която се намират не желаят да демонстрират лицата си. " Той пристигна, мери, даде ни добра оферта. Всичко беше тъкмо. Ние му дадохме 2 хиляди лв. капаро, след което той ни беше заречен, че до 10 август ще ни бъде инсталирана кухнята ", показа пред NOVA една от жертвите на пишман майстора.

Пет дни преди крайния период, майстора на кухни от Бургас, посещава фамилията още веднъж. " Поиска още 1500 лв., тъй като трябваше да се платят някакви електроуреди и някакво принт стъкло. След това той спря да ни подвига. В моментите, в които ни вдигаше, ни убеждаваше, че има доста монтажи, които има да направи на хора, които са в чужбина.Всяка събота, всяка сряда споделя " пристигам, пристигам, пристигам ", само че по този начин и не пристигна. С мъжа ми погледнахме профила му и тогава видяхме, че доста хора са на нашето място от години. Има хора, които са с половин кухни, хора, които имат проблем с кухните и той не ги е направил. Има и хора, при които той въобще не е отишъл. Хора, които са запалени с по 4-5 хиляди лв.. ", споделя ощетената жена от Ямбол.

Като тези фамилии от еленското село Майско. Чакат мебелите си към този момент година. И те като фамилията от Ямбол, ги харесали от страница във Фейсбук. Материалите изглеждали положителни. Цената – също. “Дал съм му 7 хиляди лв..  Казва, “Вторник съм при тебе другата седмица " и непрекъснато ме лъже. Звъня му, изобщо не ми подвига телефона. Имам нова къща, не мога да пребивавам в нея. Живея с жена си и две деца имам ", споделя различен от ощетените от въпросния занаятчия.

" Най-вероятно става въпрос за нелоялна комерсиална процедура, а точно търговеца поема ангажимент към потребителите и е наясно, че няма да може да извърши този ангажимент ", разяснява Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

За да могат от КЗП да създадат инспекция обаче, до тях би трябвало да бъде подадена тъжба. Ако жалбите са повече, опцията за глоба е по-голяма. " От 1000 до 30 хиляди лв. при в началото нарушаване. Ако има по този начин наречения детайл " повторност " в разстояние от една година, тогава тази глоба може да стигне и до 50 хиляди лв.. Освен това, по начало, потребителите имат право и на обещетение ", изясни още Маргаритов и добави, че излъганите могат да си върнат всички пари.

За да можем да търсим правата си в такива случаи, от основна значимост е съществуването на прелиминарен контракт, който да планува наказателна клауза и анулиране. При несъблюдение или даже закъснение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР