350 свободни работни места има заявени в Бюрото по труда

...
350 свободни работни места има заявени в Бюрото по труда
Коментари Харесай

Над 350 свободни работни места в хотелите в Банско преди старта на зимния сезон

350 свободни работни места има декларирани в Бюрото по труда в Разлог за работа в хотелите и заведенията за хранене в Банско, Баня и Добринище преди началото на зимния сезон. Това стана ясно на профилираната трудова борса в Разлог, проведена преди зимния туристически сезон сезон. Свободните позиции главно са за камериерки, бармани и сервитьори, готвачи, спасители и аниматори.

Разлог

Повече от 100 безработни от региона на Разлог и Банско през днешния ден посетиха профилираната трудова борса в Разлог. Те имаха опция непосредствено от представители на над 20 хотелски комплекса, да получат информация са свободните работни места, както и за изискванията на труд, за заплащането и разновидностите за наемане на работа.

През последните години множеството работодатели от региона на Банско и Разлог избират да наемат локални фрагменти, които целогодишно да могат да работят в хотелите и заведенията.

Мариана Тренчева, шеф на Бюрото по труда в Разлог: Добавки за тази претовареност от страна на работодателите има и те са нормално свързани с това, че се покачват заплатите, също по този начин им се оферират квартира, превоз се предлага за пътуващите изключително от Белица и Якоруда, в последно време където е по-голям % на безработица. Добавки също има като храна, кафе, облекло.
Според работодатели все по-трудно става намирането на качествени фрагменти за работа в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Особено мъчно е привличането на младежите.
Петър Прешелков, шеф на ресторант в хотел : На младежите не им се работи по принцип. Нямат го тоя интерес и заплащането е по-малко в сравнение с те допускат.
Предлаганите хонорари и продължителността на работния ден вълнуваха множеството хора, които през днешния ден посетиха профилираната трудова борса.
Миляна Коцакова: Търся работа като аниматор, просто тъй като съм работила като такава ….Очаквам заплащането да бъде минимум към 700-800 лв., което съгласно мен е една естествена заплата. Вера Юрукова : На морето дават повече пари.
Минималните заплати, които оферират множеството хотели в региона са към 600 лв..

Всяка година за зимния сезон в Банско и Разлог в Бюрото по труда се декларират към 600 свободни работни места в хотели и заведения. Голям % от тях се заемат още до 1 декември, когато стартира зимния туристически сезон. До края на месец февруари свободни места за работа в хотелите в региона към този момент няма да има, предвидиха трудови специалисти от Разлог.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР