35 станаха случаите на натровени деца, консумирали дюнери в карловското

...
35 станаха случаите на натровени деца, консумирали дюнери в карловското
Коментари Харесай

Увеличи се броят на случаите на натровени от дюнери деца

35 станаха случаите на натровени деца, консумирали дюнери в карловското село Розино. 22 от тях са откарани с кола за спешна помощ в лечебни заведения в Карлово и в Пловдив.

17 деца остават в лечебно заведение с болки в корема и повръщане.

„ Към актуалният миг в Инфекциозното поделение в Карлово са приети в болница 12 деца. Още 5 деца са превозени в Инфекциозната клиника в Пловдив в понеделник следобяд поради това, че потенциалът на отделението в Карлово е дребен и не може да поеме всички. Сигналът получихме към 13.00 ч. Той пристигна от шефа на 112 СОУ в Клисура. Беше ни обявено за 18 деца, които са с болки в корема и повръщане. Те са консумирали дюнери, до момента в който чакат учебният рейс на спирката в Розино. По-късно са се оплакали и други деца. Информацията ни към актуалният миг е, че 22 деца са били превозени от екипите на незабавна помощ в Карлово, само че е имало и такива, които са били закарани с персонален превоз. Директора на Карловската болница ни осведоми за общо осъществени 35 съвещания ”, заяви за GlasNews.bg шефът на Регионалната здравна ревизия в Пловдив доктор Сийка Димчева.

Обектът, от който децата са купили дюнери, е запечатан и се охранява от полицията.

Проверките са открили, че заведението има краткотрайна регистрация за преместваем обект за период от една година. Удостоверението за регистрация не включва подготвяне на дюнер на място.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР