35-годишният русенец не е осъждан, има семейство и постоянна работаОкръжен

...
35-годишният русенец не е осъждан, има семейство и постоянна работаОкръжен
Коментари Харесай

Русенец, превозвал мигранти, остава в ареста

35-годишният русенец не е осъждан, има семейство и непрекъсната работа

Окръжен съд – Русе удостовери определение на Районен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на русенеца М. М., упрекнат в опит да преведе през границата на България 10 мигранти.

Според прокуратурата, на 13.11.2022 година в град Русе, на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, 35-годишният мъж е направил опит да преведе през границата на страната 10 сирийски жители без позволение на надлежните органи на властта. Обвиняемият употребявал товарен автомобил „ Фиат Дукато “, а действието му останало незавършено заради независещи от волята му аргументи. От тези 10 мигранти две са били дамите, а трима не са навършили 16-годишна възраст.

Адвокатът изиска да бъде анулиран обжалвания правосъден акт и да се вземе във връзка с М. М. мярка домакински арест или парична гаранция. Мотивите на отбраната са, че няма доказателства за съпричастност на обвинения към осъщественото закононарушение, не е осъждан, има семейство и непрекъсната работа и няма да се укрие.

Окръжен съд - Русе счете, че определението на Районния съд, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с М. М., е законосъобразно и обосновано. Касае се за закононарушение, за което се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 10 години, санкция от 10000 до 30000 лв. и конфискация на част или цялото имущество на дееца.

Механизмът на осъществяване на действието сочи, че същото е с добра организация в съучастничество с други лица и техническа обезпеченост, което дава съображение да се одобри, че е с висока степен на социална заплаха. Наличието на регистриран непрекъснат адрес, трудовата претовареност на жалбоподателя и съществуването на малолетно дете не изключват опцията той да се укрие или да извърши закононарушение, заради което и наложената мярка за неотклонение подхожда на стадия на наказателното произвеждане и събраните досега доказателства.

Определението на Окръжен съд – Русе е дефинитивно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР