35-годишният Георги В. от Варна е бил предаден на съд

...
35-годишният Георги В. от Варна е бил предаден на съд
Коментари Харесай

Полицаите буквално го надушили! 35-годишен варненец се изправя пред съда за търговия с марихуана и амфетамини

35-годишният Георги В. от Варна е бил предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна 4 месеца, откакто започване на наказателното произвеждане против него за държане за разпространяване на марихуана и амфетамини и за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции. Това оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.

На 26 юни 2017 година управляваният от подсъдимия автомобил бил спрян за инспекция. В колата пътувал и различен мъж, който си купувал по два-три пъти седмично марихуана от Георги. По време на пътуването към квартал „ Галата “, където живеели, двама пушили цигара с марихуана.

Полицейските чиновници усетили характерния аромат на марихуана в колата на Георги и подхванали инспекция на колата и раницата му. Така намерили кутия, цялостна голям брой пакетчета със суха зелена тревиста маса. След като полицейските чиновници пристъпили към задържането на Георги, той сграбчил раницата си, която се намирала на задния похлупак на ръководената от него „ Хонда акомпанимент “, и хукнал в посока пристанище Варна.

След гонене на беглеца и възпроизвеждане на изстрел със стоппатрон от органите на реда, Георги съумял да прескочи четириметровата ограда на пристанището. Скочил във водата и почнал да плува. По време на опита да избяга от полицейските чиновници, той се наранил в заострените шипове на пристанищната ограда. Преценил, че силите и пострадването няма да му разрешат да избяга с плуване, и се върнал назад към кея. С помощта на корабно въже бил изтеглен от водата и отведен в болничното заведение под полицейска защита, където му била оказана здравна помощ.

При претърсването на автомобила му и при обиск в него са открити общо 32,28 грама марихуана и амфетамини на стойност близо 400 лв.. От назначената по делото съдебно-химическа експертиза било открито, че Георги В. е управлявал колата си след приложимост на марихуана и метамфетамини.

След началото на досъдебното произвеждане по искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът задържал под стража 35-годишния мъж, който е осъждан. В момента Георги В. е наведен във варненския затвор. Престъплението се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 8 години и с санкция от 5000 до 20 000 лв., а ръководството на МПС след приложимост на опиати – с отнемане от независимост до 2 години. Предстои делото против 35-годишния Георги В. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР